Adda Lykkeboes blog

Adda Lykkeboes blog

richardtauber.dk

RefleksionerPosted by Adda Lykkeboe Saturday, May 05 2012 18:42

At jeg skulle komme til at købe domænenavnet richardtauber.dk skyldes en klog veninde. Tænk, at det gør mig så lykkelig. Det ville jeg aldrig selv have tænkt på. Der er masser af richardtauber.de, og jeg finder side op og side ned om ham, men at jeg nu "ejer" ham her i DK er vidunderligt. En anden klog veninde vil hjælpe mig videre med at koble min hjemmeside, denne blog og tauber sammen. Desværre har jeg det med at gå i koma, når ting på nettet går hen over mit hoved og jeg ikke kan finde ud af nogenting.

Min Richard får en temmelig turbulent entre til livet. Mor Elisabeth, der er soubrette - hvis nogen ikke ved hvad det er, betyder det sangerinde i den lettere klasse, og gerne med et godt udseende. Det har Elisabeth, et godt udseende, og en god lille stemme, og selv om hun er omkring fyrre og faktisk forlængst har passeret ungpigerollerne, kan de stadig bruge hende på Linzer Landestheater.

Elisabeth er gravid. Hun har gemt maven under omfangsrige skørter, for en sangerinde vil omgående blive afskediget, hvis hun er med barn. Ni måneder tidligere har en tretten år yngre skuespiller, Richard Anton Tauber, holdt hende i sine arme og hemmeligt overnattet hos hende. Så rejste han til USA og aner intet om faderskabet. Nu står Elisabeth på scenen og synger en lille munter sang, der dog af og til lyder lidt presset, mens hendes mandlige partner, der som den eneste kender hendes hemmelighed, dækker for den sø, der ligger under hendes skørter. Vandet er gået, hun får sunget færdigt og afstår fra bifaldet, han får hende ind i en drosche, der hastigt kører til hendes lille logi, et værelse på hotel, Zum Schwarzen Bären, (der i dag er et fornemt hotel i Linz, der slår sig op på, at her er verdenstenoren, Richard Tauber født. Jeg skal til Linz i efteråret og besøge hotellet.)

Tilbage på sporet, en halv time efter at forestillingen er slut, kommer Richard højt vrælende til verden

Datoen er den 16. maj 1891.

fortsættelse følger

  • Comments(0)//blog.addalykkeboe.dk/#post28